Cântăreaţa rusă Zemfira a fost trecută de autorităţi pe lista agenţilor străini după mesajele postate pe site-ul ei

Data actualizării: Data publicării:
zemfira pe scena
Cântăreaţa rusă Zemfira a fost trecută de autorităţi pe lista agenţilor străini după mesajele postate pe site-ul său

Ministerul rus al Justiţiei a trecut-o pe Zemfira, una dintre cele mai populare cântăreţe din Rusia post-sovietică, pe lista agenţilor străini. Ea a fost acuzată că sprijină Ucraina şi a criticat "operaţiunea militară specială" a Rusiei, informează Reuters.

Agenţia de presă Tass a citat un comunicat al ministerului în care se afirmă că Zemfira, al cărei nume complet este Zemfira Ramazanova,"a sprijinit în mod deschis Ucraina, a susţinut concerte în ţări neprietenoase, vorbind împotriva operaţiunii militare speciale şi primind sprijin din surse străine".

Zemfira, o tătăroaică de pe Volga, născută în regiunea centrală rusă Başchiria, a început să cânte în 1998 şi a câştigat popularitate atât în Rusia, cât şi în alte state fost sovietice.

Era cunoscut faptul că se opune războiului din Ucraina şi, pentru o vreme, pe siteul său a apărut sloganul "Nu războiului". Numeroase site-uri au informat că Zemfira a părăsit Rusia pentru a se stabili în Franţa, după ce forţele ruse au invadat Ucraina în februarie 2022, scrie Agerpres.

Ruşii etichetaţi drept agenţi străini au fost adesea supuşi percheziţiilor şi altor măsuri punitive. Mulţi dintre ei au părăsit ţara în ultimul an. Ministerul rus al Justiţiei a mai informat despre alţi cetăţeni ruşi desemnaţi vineri drept agenţi străini, printre care politicianul de opoziţie Dmitri Gudkov. 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri