Câți soldați a pierdut Putin în Ucraina. Cifra e dezvăluită în plin haos în comunicare, când presa rusă a publicat "greșit" alerte

Data publicării:
soldati rusi morti
Peste 300.000 de soldați ruși au murit pe front, de la începutul invaziei în Ucraina, iar mii de militari au dezertat, arată estimările Marii Britanii. FOTO: Profimedia Images

Peste 300.000 de soldați ruși au murit pe front, de la începutul invaziei în Ucraina, iar mii de militari au dezertat, arată estimările Marii Britanii. Doar în ultimele două săptămâni, rușii au pierdut peste 4.000 de soldați pe frontul de est în Harkov și Donețk, a informat armata ucraineană, citată de Kiev Independent.

Ministrul britanic al forțelor armate James Heappey a dezvăluit estimările Marii Britanii cu privire la pierderile suferite de Vladimir Putin de la începutul invaziei în Ucraina din februarie 2022.

„Estimăm că aproximativ 302.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți, iar alți zeci de mii au dezertat de la începutul conflictului”, a spus el marți.

Această estimare făcută de Marea Britanie este similară cu evaluarea făcută de Kiev, care spunea că Rusia a pierdut un total de 313.470 de militari în luptă până marți.

De asemenea, estimarea vine într-un moment în care două agenții de media de stat ruse au publicat pentru câteva minute rapoartele despre operațiuni militare, iar apoi le-au atras.

Agențiile – TASS și RIA Novosti – au transmis acum două zile că Ministerul rus al Apărării a anunțat relocarea trupelor într-o „poziție mai favorabilă” nespecificată la est de râul Nipro.

În ultimele două săptămâni, Rusia a pierdut peste 4.000 de soldați și 500 de echipamente militare pe frontul de est în regiunile Harkov și Donețk, a informat comandantul Forțelor Terestre Oleksandr Syrskyi în 14 noiembrie.

Potrivit acestuia, trupele ruse au atacat constant forțele ucrainene în jurul orașului Kupiansk din regiunea Harkov, precum și în nordul și sudul orașului Bahmut. Syrskyi a spus că forțele ruse au trimis și mai multe drone de atac, dar în ciuda acestor încercări ale Rusiei, forțele ucrainene „le distrug toate planurile de a cuceri pământ ucrainean”.

„Inamicul pierde zilnic din capacitățile ofensive”, a scris Syrskyi pe Telegram.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri