Cel puţin 17 jurnalişti au fost ucişi în războiul dintre Israel şi Hamas

Data publicării:
inmormantarea unor jurnalisti ucisi in conflictul dintre israel si hamas
Dintre cei 17 jurnalişti confirmaţi ucişi în conflict, 13 erau palestinieni, trei erau israelieni şi unul libanez. FOTO: Profimedia Images

Cel puţin 17 jurnalişti, majoritatea palestinieni, au fost ucişi de când Hamas a atacat Israelul în această lună şi după ce Israelul a lansat atacuri aeriene în Gaza, a declarat Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor, potrivit NBC News, citat de News.ro.

Unul a fost ucis într-un atac aerian în Liban. Armata israeliană a declarat pentru Reuters că investighează acest incident, care a avut loc într-o regiune de frontieră în care Hezbollah şi Israelul au făcut schimb de focuri.

Dintre cei 17 jurnalişti confirmaţi ucişi în conflict, 13 erau palestinieni, trei erau israelieni şi unul libanez, potrivit comitetului, cunoscut sub denumirea prescurtată de CPJ.

Trei jurnalişti au fost daţi dispăruţi sau reţinuţi, iar opt au fost răniţi, a precizat acesta.

Grupul estimase numărul jurnaliştilor ucişi confirmaţi la 15. Acesta a cerut tuturor părţilor să asigure siguranţa jurnaliştilor, despre care a spus că fac sacrificii extreme pentru a acoperi criza din întreaga regiune.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri