Clubul în care a avut loc petrecerea „nud” care l-a înfuriat pe Putin a fost închis pentru „încălcarea normelor sanitare”

Data actualizării: Data publicării:
oameni la coadă la intrarea în clubul mutabor din Rusia
Foto: Profimedia Images

Un tribunal din Moscova a ordonat, miercuri, închiderea pe o perioadă de trei luni a clubului de noapte Mutabor, acolo unde a avut loc o controversată petrecere „nud” cu celebrități, eveniment care a provocat revoltă și indignare în societatea rusă, în contextul războiului din Ucraina.

„Activităţile clubului de noapte Mutabor sunt supendate timp de 90 de zile”, a transmis, într-un comunicat, tribunalul din cartierul moscovit Lefortovo. Tribunalul invocă o „încălcare a cerinţelor sanitare şi epidemiologice în sectorul restauraţiei”.

La sfârşitul lui decembrie, un scandal a izbucnit în Rusia după apariția pe reţelele sociale a unor înregistrări video în care personalităţi din Rusia au apărut mai mult sau mai puţin dezbrăcate la o petrecere.

Kremlinul a refuzat să comenteze, însă ministerul rus de externe i-a îndemnat pe participanți „să conştientizeze profunzimea problemei şi să se facă eforturi pentru a se corija”, în condițiile unei ideologizări tot mai profunde a societății ruse, sufocată de influența regiului criminal care o conduce și de propaganda la cote uriașe.

După petrecere și scandalul care a urmat, mai mulţi participanţi, inclusiv organizatoarea - actriţa şi prezentatoarea Anastasia Ivleieva -, vedeta pop Philipp Kirkorov sau fiica mentorului politic al lui Vladimir Putin, Ksenia Sobceak, şi-au cerut scuze în mod public.

Alt particpant, cântăreţul Dima Bilan, a declarat că înţelege „resentimentul poporului nostru, mai ales al bărbaţilor care ne apără pe linia frontului”. Însă aceste scuze publice nu au fost de ajuns să îl domolească pe Vladimir Soloviov - un influent propagandist al regimului criminal de la Kremlin. „Vreţi o a doua şansă? Aduce-ţi-le oamenilor noştri din Ucraina radiatoare şi drone”, a scris ridicolul acolit al lui Putin pe Telegram.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri