Consilierul lui Zelenski: Raportul Rusia/Ucraina la artilerie este de ordinul zece la unu. Bruxelles, așteptăm o decizie

Data publicării:
mihailo podoliak
Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei Foto: Profimedia Images

Ucraina „aşteaptă o decizie” de la Bruxelles privind accelerarea livrărilor de arme grele, a afirmat miercuri un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, într-un moment în care armata de la Kiev se află în dificultate în fața forțelor Moscovei, în luptele din Donbas.

„Raportul Rusia/Ucraina la artilerie este de ordinul zece la unu. Primesc zilnic mesaje de la combatanţii noştri care spun: 'Rezistăm, spuneţi-ne doar când vor veni armele'”, a scris el pe Twitter.

„Transmit și eu această întrebare. Bruxelles, așteptăm o decizie”, a adăugat Podoliak, cu puţin timp înaintea unei reuniuni pe acest subiect la Bruxelles.

Reuniunea se desfăşoară în cadrul unui "grup de contact", creat la iniţiativa Washingtonului în aprilie pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia rusă lansată la 24 februarie. Din grup fac parte miniştrii Apărării din ţările din NATO, dar şi din ţările partenere ale Alianţei Nord-Atlantice, printre care Suedia şi Finlanda, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"Aproape 50 de ţări" erau aşteptate miercuri să discute cu Lloyd Austin, potrivit ambasadorului SUA la NATO. Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, urmează de asemenea să participe.

Ucraina cere în permanenţă "mai multe arme grele" de la aliaţii săi, în contextul în care Rusia îşi concentrează forţele în Donbas, unde se poartă o luptă tot mai sângeroasă pentru oraşul Severodoneţk, una din localităţile-cheie din această regiune din est.

Apărarea acestei regiuni este "vitală" pentru Kiev, deoarece rezultatul luptei "va oferi un indiciu" despre cum va continua războiul cu Rusia, a declarat marţi seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri