Copiii din Rusia vor învăța la școală cum să folosească drone de război și alte tipuri de arme

Data actualizării: Data publicării:
tineri cu arme
Elevii de clasele a X-a și a XI-a vor învăța cum să mânuiască arme de asalt și grenade.

Elevii ruși vor învăța din toamnă cum să opereze drone de război și alte tipuri de arme. Ministerul Apărării din Rusia a aprobat planurile de învățământ, care vor fi aplicate începând cu prima zi din septembrie, și a transmis că programul de instruire va include informații elementare privind operarea vehiculelor aeriene fără pilot, a armelor inamice, dar și metode de contracarare a acestora, transmite Euronews.

Dronele de război au jucat un rol esențial și devastator în războiul din Ucraina. De aceea, statul a hotărât că operarea acestora trebuie să facă parte din programa "Bazele siguranței vieții", începând cu luna septembrie, informează RIA.

Elevii de clasele a X-a și a XI-a vor învăța deopotrivă cum să mânuiască arme de asalt și grenade.

Ministerul Apărării de la Moscova a aprobat deja planurile de învățământ, iar acestea urmează să fie puse în aplicare din prima zi a lunii septembrie.

Ministrul adjunct al Apărării, Ruslan Tsalikov, a declarat că programul va include informații de bază privind operarea și metode de contracarare a armelor inamice, inclusiv a vehiculelor aeriene fără pilot.

Dispozitivele aeriene fără pilot au fost folosite pentru a identifica și ataca pozițiile inamice în războiul din Ucraina. Printre tipurile de drone utilizate în război se numără Bayraktar TB2 din Turcia, Switchblade 300 și 600 din America și Shahed 136 din Iran.

Ministerul Apărării din Marea Britanie cataloghează inițiativă drept un efort de a impune «patriotismul militarizat».

"Noua încercare a Rusiei de a educa militar copiii face parte din tentativa Rusiei de a dezvolta o cultură a patriotismului militarizat și nu neapărat o încercare de a le dezvolta aptitudini reale", arată oficialii britanici. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri