Coreea de Nord amenință Japonia după reînarmarea anunțată: „Vor realiza că au luat decizia greșită, vor simți fiori reci curând”

Data publicării:
Kim Jong-un la o lansare de rachetă
Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord a condamnat, marți, noile măsuri de înarmare luate de Japonia și a amenințat că această țară va „suferi consecințele” acestei „decizii periculoase”, relatează Reuters.

Amenințările regimului de la Phenian vin după ce, săptămâna trecută, Japonia a anunțat o schimbare a abordării sale militare și o accentuare a capacităților sale de luptă, cea mai mare de după Al Doilea Război Mondial.

Decizia guvernului de la Tokyo vine în condițiile unor tensiuni tot mai accentuate cu China, și a unei Corei de Nord tot mai ostile, dar și a temerilor cu privire la războiul din Ucraina.

Ministerul de externe nord-coreean susține că Japonia a formalizat „capacitatea de atac preventiv” prin noua sa strategie și că acest lucru va aduce schimbări fundamentale la mediul de securitate din Asia de Est.

„Facem clar din nou că avem dreptul să facem pași militari decisivi pentru a ne apăra suveranitatea națională, integritatea teritorială și interesele fundamentale în lumina complexității securității regionale provocată de acțiunile Japoniei”, a anunțat ministerul de la Phenian.

„Japonia va realiza că a luat o decizie greșită și periculoasă și va simți curând fiori reci”, a mai amenințat purtătorul de cuvânt al diplomației nord-coreene. El a mai criticat și SUA pentru „instigarea schemei de reînarmare și intențiilor de invazie ale Japoniei”.

Amenințările regimului de la Phenian vin după mai multe rachete lansate deasupra Japoniei, multe dintre ele provocând temeri la Tokyo și Seul.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri