Video Cum arată școala din Makiivka, unde se adăposteau sute de soldați ruși, după bombardamentul de Anul Nou. Clădirea a fost complet rasă

Data publicării:
scoala makiivka ezgif.com-gif-maker (4)

Au apărut noi imagini din Makiivka, localitatea din estul Ucrainei unde sute de soldați ruși care se adăposteau în clădirea unei școli au fost loviți de rachetele HIMARS trimise de ucraineni în noaptea de Anul Nou. Clădirea a fost complet ștearsă de pe fața pământului.

„Atât a mai rămas din clădirea unde se adăposteau ocupanții ruși în Makiivka. Partea ucraineană susține că aici se aflau circa 600 de invadatori. Ministerul Apărării din Rusia a confirmat moartea a doar 63 de pameni”, scrie portalul Nexta pe Twitter, alături de imagini postate de radio Liberty cu clădirea complet doborâtă la pământ, resturi de echipamente și provizii ale rușilor, precum și arme distruse.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În noaptea de Anul Nou, Ucraina a atacat cu rachete HIMARS o şcoală profesională din Makiivka, transformată în cazarmă pentru soldaţii ruşi, majoritatea recruţi. Deşi numărul persoanelor ucise nu poate fi verificat independent, Moscova a recunoscut oficial 89 de morţi, un bilanţ actualizat de la 63 de morţi, câţi fuseseră anunţaţi inițial. Este cel mai mare bilanţ al pierderilor recunoscute de Rusia în acest război.

Ucraina susţine însă că numărul victimelor ar fi mult mai mare, afirmând că 400 de soldaţi au fost ucişi în atac şi alţi 300 au fost răniţi, deşi a spus ulterior că aceste cifre sunt în curs de verificare.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri