Video Cumplita soartă a unui tanchist rus care încearcă să iasă dintr-un tanc cuprins de flăcări, lovit de artileria ucraineană

Data actualizării: Data publicării:
Tanchist rus încearcă să iasă dintr-un tanc cuprins de flăcări
Tanchist rus încearcă să iasă dintr-un tanc cuprins de flăcări. Captură gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Armata ucraineană a publicat o înregistrare video extrem de dură care prezintă momentul în care un tanc T-90 M al armatei ruse e lovit de „submunițiile” lansate de un proiectil de artilerie tras de militarii ucraineni. Din imagini se observă inclusiv încercarea disperată a unui militar rus care de a părăsi tancul cuprins de flăcări.

Imaginile au fost surprinse pe frontul de la Zaporojie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După ce turela tancului e cuprinsă de flăcări, se observă un tanchist care face gesturi disperate în încercarea de a scăpa. După ce reușește, cu greu, să iasă afară, tanchistul, pe jumătate dezbrăcat și cu hainele arse, se prăbușește pe pământ în apropiere de tanc.

Nu se știe soarta lui și a celorlalți doi membri ai echipajului (un astfel de tanc e deservit de trei militari).

Tancul T-90 M - cel mai modern astfel de blindat aflat în dotarea trupelor ruse care luptă în Ucraina - a fost lovit de un proiectil inteligent de artilerie BONUS/SMArt, de calibrul 155 mm (calibru standard NATO). Conform Ukraine Weapons Tracker, proiectilul este o „bombă cu dispersie”.

Bombele cu dispersie sunt alcătuite dintr-un container, asemănător unui obuz, care conţine proiectile explozive de dimensiuni mai mici, numite „submuniţii”. La începutul acestui an, o țară europeană nenominalizată s-a oferit să livreze Ucrainei astfel de bombe.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri