"Dacă m-aș fi oprit să vorbesc cu cineva un minut azi nu mai eram". Povestea unuia dintre ultimii șoferi care au trecut podul Baltimore

Data actualizării: Data publicării:
Francis Scott Key Bridge collapses in Baltimore
Podul Francis Scott Key din Baltimore, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marţi, după ce un cargobot s-a izbit violent de acesta. FOTO: Profimedia Images

Un bărbat care mergea la muncă în zona Baltimore în momentul prăbușirii podului Francis Scott Key a povestit pentru CNN experiența trăită. Este unul dintre ultimii șoferi care au traversat podul înainte ca un cargobot să îl izbească violent și să provoace prăbușirea.

"Dacă m-aș fi oprit să vorbesc cu cineva un minut, n-aș mai fi fost aici azi". Povestea unui supraviețuitor de pe podul Baltimore

În noaptea de 26 martie, puțin după ora 1, Larry DeSantis se îndrepta către al doilea loc de muncă în zona Baltimore.  DeSantis a povestit că a fost probabil printre ultimii oameni care au coborât de pe pod înainte de coliziunea mortală. Într-un interviu acordat CNN, el și-a amintit de drumul pe care l-a traversat, în timp ce se concentra la „băieții care lucrau pe pod” și conducea cu grijă. „Chiar n-am văzut nava. M-am concentrat doar pe ce era în fața mea.”, a declarat el.

Singurul indiciu că ceva nu era în regulă a fost, în opinia lui, că nu erau vehicule pe pod, chiar dacă era dimineața devreme. „Mai era un vehicul în spatele meu”, a spus el. „Era un tractor, dar nu avea o remorcă, l-am depășit chiar când am început să trecem peste pod.”

Imagini de pe camera de supraveghere de pe pod care a surprins traficul rutier în ultimele cinci minute înainte de coliziune arată un vehicul care ar putea fi cel al lui DeSantis și un camion fără remorcă după el. Doar alte șase mașini au trecut pe acea bandă înainte ca cargobotul să lovească unul dintre stâlpii podului la 1:29 dimineața.

„Dacă m-aș fi oprit și aș fi vorbit cu cineva pentru un minut, probabil că nu aș fi fost aici astăzi”, a spus DeSantis.

La câteva minute după ce a traversat podul, un angajat de la locul de muncă l-a sunat. „M-a sunat cineva două minute mai târziu și m-a întrebat: „Unde ești?”. Am spus că tocmai am trecut peste pod și ei au spus „Ei bine, știi, podul tocmai s-a prăbușit”.

DeSantis a povestit că nu-i venea să creadă ce aude.

„Am fost foarte obosit săptămâna aceasta din cauza orelor pe care le-am lucrat, dar te face să te gândești mult. Nu pot să cred că s-a întâmplat așa ceva. Mă consider foarte norocos.”, a adăugat bărbatul.

DeSantis a locuit mereu în zonă și spune că își amintește când s-a construit podul. „Este greu de crezut că a dispărut”, a conchis el.

Podul Francis Scott Key din Baltimore, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marţi, după ce un cargobot s-a izbit violent de acesta. Potrivit oficialilor din statul Maryland, nava a apucat să transmită un semnal SOS înainte de impact, iar autoritățile au reușit să încetinească fluxul de trafic, împiedicând mai multe vehicule să cadă în apă. Oficialii au reușit să încetinească fluxul de trafic, împiedicând mai multe vehicule să cadă în apă. Pe pod se aflau echipaje de muncitori care efectuau lucrări de reparație a carosabilului. 

Podul Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marţi, după ce un cargobot s-a izbit violent de acesta. Șase muncitori care lucrau la calea de rulare a podului au murit. Scafandrii au recuperat două cadavre ale muncitorilor dispăruți, și se crede că restul de patru sunt prinși sub apă. Toți erau imigranți din Mexic și America Centrală. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri