Declarație-surpriză a unui lider Hamas: Organizația ar putea recunoaște statul Israel pentru a pune capăt războiului din Gaza

Data publicării:
Abu Marzouk
Hamas ar putea recunoaște statul Israel pentru a pune capăt războiului din Fâșia Gaza. Abu Marzouk a declarat că o astfel de decizie ar urma poziția oficială a Organizației de Eliberare a Palestinei, care a recunoscut statul Israel. FOTO: Profimedia Images

Hamas ar putea recunoaște statul Israel pentru a pune capăt războiului din Fâșia Gaza. Cel puțin asta spun înalții oficiali din Qatar ai grupării teroriste. Este un semn că armata israeliană este tot mai aproape de a-și îndeplini obiectivele operațiunii, pe măsură ce elimină ultimele fortificații Hamas. Totuși, teroriștii mai au un avantaj de care pot profita: ar deține încă 139 de ostatici. 

Teroriștii Hamas nu mai au unde să se ascundă sau să fugă, iar acest lucru se vede în declarațiile oficialilor organizației. Aceștia susțin că ar putea recunoaște statul Israel doar pentru a pune capăt războiului. Declarația-surpriză a venit chiar de la un înalt oficial al biroului politic al grupării teroriste. Abu Marzouk a declarat că o astfel de decizie ar urma poziția oficială a Organizației de Eliberare a Palestinei, care a recunoscut statul Israel.

Și liderul Hamas din Qatar, Ismail Haniye este deschis negocierilor, dar a pus o condiție clară.

Ismail Haniyeh, liderul Biroului Politic al Hamas: Fără Hamas sau facțiunile de rezistență, orice aranjament în Gaza sau privind cauza palestiniană este o iluzie.

De partea cealaltă, Israelul continuă să respingă orice fel de negocieri sau acorduri cu Hamas până la eliberarea ostatici rămași în captivitate. Totuși, un ziar din Qatar scrie că există informații că Israelul i-a cerut Egiptului să medieze un nou armstițiu și un nou schimb de ostatici cu Hamas.   

Armata israeliană a publicat și un videoclip zeci de terorişti se predau, după ce spitalul în care se ascundeau a fost mai multe zile sub asediu.

Între timp, ambasadorul israelian în Marea Britanie respinge complet soluția celor două state, după ce a declarat că nu există nicio criză umanitară în Fâșia Gaza.

Tzipi Hotovely - ambasadorul israelian în Marea Britanie, pentru Sky News: Răspunsul este absolut nu și vă spun de ce. Pentru că în acest moment...

Reporter Sky News: Atunci cum ar putea fi pace?

Tzipi Hotovely: Ascultați, motivul pentru care nu este pace este deoarece palestinienii...

Reporter Sky News: Fără a oferi un stat Palestinei, cum poate fi pace în Israel?

Tzipi Hotovely: Israel știe, iar lumea trebuie să știe acum că motivul pentru care acordul de la Oslo a eșuat este pentru că palestinienii nu au vrut niciodată să aibă un stat lângă Israel? Vor să aibă un stat de la râu până la mare.

Reporter Sky News: Deci soluția celor două state a murit?

Tzipi Hotovely: De ce sunteți obsedați cu o formulă, care nu a funcționat niciodată și care a creat acest popor radical? De ce sunteți obsedați cu asta?


Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri