Disperarea lui Boris Johnson: A venit cu cățelul la vot

Data publicării:
British Political Leaders Cast Their Vote In The UK General Election
FOTO: Christopher Furlong/Getty Images

Boris Johnson face un nou exerciţiu de imagine în speranţa că va reuşi să câştige alegerile şi să fie reconfirmat în funcţia de prim-ministru – a venit la vot însoţit de căţelul adoptat de el şi de partenera sa de la o organizaţie caritabilă pentru animale, relatează CNN.

Nu este prima dintre tacticile populiste de campanie ale premierului britanic care, miercuri, a luat parte la o scenetă în care părea că livrează o navetă de lapte unei familii extrem de încântate de prezenţa sa.

Joi, 12 decembrie, au loc alegeri parlamentare anticipate în Regatul Unit. Boris Johnson speră să obțină o majoritate suficient de solidă încât să poată fi reconfirmat ca prim-ministru al Marii Britanii dar și pentru a își putea continua planul de a scoate țara din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020. Johnson a afirmat anterior că dacă va fi reconfirmat în funcție, Regatu va părăsi UE la 31 ianuarie cu sau fără un acord.

De partea cealaltă a baricadei, Jeremy Corbyn, liderul opoziției și al Partidului Laburist, le promite britanicilor un nou referendum pentru Brexit în cazul în care va deveni prim-ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri