Doi finlandezi au "anexat" locul de parcare al consulului rus și l-au pictat în culorile steagului Ucrainei: "A fost referendum în doi"

Data actualizării: Data publicării:
doi finlandezi picteaza locul de parcare al unui consul rus
Doi finlandezi au "anexat" locul de parcare al consulului rus și l-au pictat în culorile steagului Ucrainei. FOTO: Facebook Markus Mattsson

Doi finlandezi au pictat locul de parcare al unui consul rus în culorile steagului ucrainean. Ei și-au numit acțiunea rezultatul unui „referendum în doi” privind „anexarea” locului de parcare în favoarea Ucrainei. Autoritățile locale au anunțat că nu vor îndepărta vopseaua.

Jarno Virtala şi Markus Mattsson au decis să picteze în culorile steagului Ucrainei – galben și albastru – locul de parcare al consulului rus Pyotr Plihin, rezervat special acestuia.

Cei doi au spus că a fost o formă de protest față de modul în care Rusia a anexat prin așa zise referendumuri teritorii ale Ucrainei. În acest fel, cei doi finlandezi și-au arătat susținerea pentru ucraineni.

Cel care a avut ideea a fost Jarno Virtala, iar după jumătate de oră i s-a alăturat Markus Mattsson. A fost o întâlnire ad-hoc, cei doi necunoscându-se înainte.

„Am organizat un referendum cu doi oameni privind anexarea locului de parcare la Ucraina. Sută la sută dintre alegători au fost de acord și nu au fost exprimate păreri opuse, așa că am decis să sărbătorim rezultatele pictând pe loc un steag al Ucrainei”, a scris pe rețelele sociale Markus Mattsson.

Consulul rus nu a fost foarte fericit când a văzut ce s-a întâmplat, a povestit Jarno Virtala. „Cred că nu-i plăceau deloc culorile”, a glumit el.

Nu este prima formă de protest de care a avut parte consulul rus Pyotr Plihin.

Ari Sinkkonen, care are un magazin de biciclete în apropiere, a declarat că a atârnat un steag ucrainean de unde consulul să îl vadă de la geamul casei. „Nu salută pe nimeni și nimeni nu îl salută”, a declarat Ari Sinkkonen.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri