Video Doi turiști au escaladat domul din Milano. Au ajuns aproape de cel mai înalt punct, apoi au fost reținuți

Data publicării:
Milano
Domul din Milano. FOTO: Getty Images

Doi tineri care au escaladat vineri dimineaţă turnul principal al domului din Milano au fost reţinuţi de poliţie, informează DPA, preluată de Agerpres. Cei doi băieți, în vârstă de 18 şi, respectiv, 20 de ani, sunt din Franţa şi fac parte dintr-un grup de parkour, potrivit mass-media italiene.

Pasionaţii de parkour parcurg adesea trasee citadine sărind peste diferite structuri, scopul fiind acela de a depăşi orice obstacol, fără a se folosi de obiecte ajutătoare precum frânghii.

Când tinerii au fost descoperiţi de trecători şi de poliţie, la scurt timp după ora 6 dimineaţa, au coborât de bună voie şi au fost reţinuţi de serviciile de urgenţă aflate la faţa locului, a scris pe Twitter Marco Granelli, consilier municipal pentru securitate şi protecţie civilă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Se pare că obiectivul celor doi era să urce pe statuia Madonnina, aflată în vârful principalului turn al catedralei, la aproximativ 108,5 metri deasupra solului.

Tinerii aveau la ei telefoane mobile şi camere de luat vederi pentru a-şi filma fapta îndrăzneaţă.

Se bănuieşte că cei doi s-au ascuns în dom peste noapte.

Poliţia a declarat că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri