Donald Trump a eșuat a treia oară într-o săptămână în încercarea de a amâna începerea procesului Stormy Daniels

Data publicării:
donald trump
Donald Trump. FOTO: Profimedia Images

O curte de apel din SUA a respins, miercuri, pentru a treia oară săptămâna aceasta, încercarea fostului preşedinte Donald Trump de a amâna un proces penal legat de cumpărarea tăcerii lui Stormy Daniels, actrița de filme pentru adulți care se află într-un conflict vechi cu fostul lider de la Casa Albă.

Presa americană a relatat că judecătoarea Ellen Gesmer nu a fost de acord cu cererea avocaţilor lui Trump, aşa că procesul penal urmează să înceapă, luni, la New York, cu selectarea juriului.

Cotidianul New York Times a comentat că depunerea de către avocaţi doar săptămâna aceasta a trei moţiuni pentru un termen mai îndepărtat „evidenţiază disperarea tot mai mare a lui Trump de a amâna procesul”.

Avocaţii urmăreau să încheie mai întâi un proces intentat magistratului Juan Merchan, însărcinat cu judecarea pe fond a dosarului. Ei susţin că judecătorul este părtinitor deoarece fiica sa adultă a fost consilieră pentru Partidul Democrat.

Acuzaţiile penale împotriva lui Trump sunt legate de plata prin avocatul său, Michael Cohen, a în jur de 130.000 de dolari către actriţa porno Stormy Daniels în 2016, cu puţin timp înainte ca miliardarul republican să fie ales preşedinte al Statelor Unite.

Trump, care încearcă să obţină în alegerile din noiembrie un nou mandat la Casa Albă, este acuzat şi de falsificarea unor documente contabile în scopul disimulării plăţilor respective. El a declarat deja în fața instanţei că nu îşi recunoaşte vinovăţia.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri