Donald Trump conduce detașat în cursa pentru a deveni candidatul republican

Data publicării:
Donald Trump cu mâna pe obraz
Donald Trump, fost președinte al Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, conduce detașat în sondajele pentru alegerile interne ale republicanilor și este favorit să candideze din partea partidului în 2024, relatează Reuters.

Nikki Haley, fostă ambasadoare la ONU în timpul mandatului lui Trump, care și-a anunțat recent candidatura, ocupă abia locul patru, în timp ce principalul rival al lui Trump, guvernatorul Ron DeSantis, din Florida, se află pe locul trei.

Trump are sprijinul a 43% dintre republicanii înregistrați în sondajul realizat în perioada 6-13 februarie.

În același timp, 31% dintre republicani, un număr semnificativ, îl susțin pe actualul guvernator al statului Florida, Ron DeSantis.

Doar 4% o susțin pe Nikki Haley, fosta ambasadoare la ONU în mandatul lui Trump și fostă guvernatoare a statului Carolina de Sud. Haley și-a anunțat, oficial, marți, candidatura pentru Casa Albă.

Există o așteptare semnificativă ca Ron DeSantis să candideze la prezidențiale dar acesta nu și-a anunțat încă intenția. Totuși, Trump a început deja să-l atace de mai multe săptămâni, ceea ce sugerează că un anunț al lui DeSantis este iminent.

Fostul vicepreședinte Mike Pence, care a sugerat, de asemenea, că va candida, ocupă locul trei cu 7% din sprijinul republicanilor.

În sondaj au fost intervievați 1.465 de republicani înregistrați, parte a unui eșantion mai larg de 4.000 de votanți la nivel național. Intervalul de credibilitate al sondajului, o măsură a preciziei acestuia, este de aproximativ 3%.

 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri