După ce SUA au criticat ajutorul Beijingului pentru Moscova, noul șef al Marinei ruse merge la o conferință militară majoră în China

Data publicării:
Amiralul Alexander Moiseev
Amiralul Alexander Moiseev. Foto: Profimedia

Noul șef al Marinei ruse va participa la o conferință militară importantă în China, scrie agenția de presă de stat rusă TASS. Anunțul vine pe fondul criticilor crescânde ale Occidentului în ceea ce privește legăturile dintre cele două țări, potrivit Reuters.

Amiralul Alexander Moiseev va participa la Simpozionul Naval din Pacificul de Vest (WPNS) în orașul chinez Qingdao, a scris TASS, citând Ministerul rus al apărării, și va avea, de asemenea, întâlniri bilaterale, inclusiv cu conducerea Marinei chineze.

Vizita vine după ce secretarul de stat american Antony Blinken a criticat sprijinul Chinei pentru industria de apărare a Rusiei, declarând că Beijingul a contribuit substanțial la eforturile militare ale Moscovei în Ucraina prin furnizarea de componente critice pentru armament.

Moiseev a fost prezentat la o ceremonie oficială luna trecută în calitate de șef interimar al Marinei ruse, în locul lui Nikolai Evmenov, iar ulterior a fost numit permanent în această funcție, pe fondul mai multor eșecuri în conflictul cu Ucraina.

Evenimentul din China, principalul aliat politic al Rusiei la nivel global, va avea loc în perioada 22-23 aprilie. Vizita lui Moiseev va dura până pe 25 aprilie.

Agenția de presă Xinhua a relatat că întâlnirea, cu tema „Mări ale viitorului comun”, va implica peste 180 de reprezentanți ai Marinelor din 29 de țări.

China revendică aproape toată Marea Chinei de Sud, un canal prin care tranzitează mărfuri în valoare de peste 3 trilioane de dolari în fiecare an, și unde Brunei, Malaezia, Taiwan și Vietnam au, de asemenea, pretenții teritoriale.

Din 2002, China și țările din Asia de Sud-Est au încercat să stabilească un cadru pentru a negocia un cod de conduită pentru Marea Chinei de Sud, dar fără succes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri