Elon Musk spune că Rusia „va ocupa mai mult teritoriu, chiar și Odesa” și „recomandă” Ucrainei „o pace negociată”

Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk. Foto: Profimedia Images

Elon Musk face noi declarații controversate legate de războiul din Ucraina – sâmbătă, miliardarul a scris într-un mesaj pe Twitter că Rusia „va obține și mai multe teritorii ucrainene, inclusiv orașul Odesa”, relatează Kyiv Independent.

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, face des afirmații legate de războiul din Ucraina, lansându-se inclusiv în teorii ale conspirații și repetând propaganda regimului criminal de la Kremlin.

În urmă cu mai multe luni, el a spus că Ucraina trebuie să facă concesii teritoriale Rusiei și a criticat ajutorul acordat de SUA Ucrainei pentru ca aceasta să se apere de invadatori. 

„Cu cât durează mai mult războiul, cu atât Rusia va obține mai mult teritoriu, până vor ajunge la Nipru, care e greu de depășit. Totuși, dacă războiul durează suficient de mult, și Odesa va cădea”, a scris Musk, care nu are nicio calificare în domeniu, pe Twitter.

Rusia nu are „nicio șansă” să cucerească Ucraina complet, dar „cu siguranță va câștiga și mai mult teritoriu”, a continuat Musk.

„Problema pierderii de către Ucraina a întregului său acces la Marea Neagră nu este, în opiniamea, problema reală. Recomand o încheiere negociată a conflictului, înainte ca acest lucru să se întâmple”, a mai scris miliardarul, deși nu i-a cerut nimeni nicio recomandare.

Rusia are de mai multe luni inițiativa în războiul din Ucraina, în timp ce Ucraina se străduiește să facă față în absența ajutoarelor militare americane, blocate de republicanii lui Trump în congresul american.

Pe 29 februarie, Bloomberg a scris că dictatorul Putin încă speră să ocupe orașe ucrainene mari, precum Odesa sau chiar capitala Kiev, și că Rusia ar putea să spargă apărarea ucraineană la vară, dacă Occidentul nu trimite ajutoare.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri