Epidemiolog: SUA sunt la câteva săptămâni distanţă de momentul în care fiecare american va cunoaşte pe cineva care este grav bolnav

Data actualizării: Data publicării:
O ambulanta pe strazile din New York, SUA
Foto: Guliver / Getty Images

Un cunoscut epidemiolog a avertizat că Statele Unite se află la „săptămâni” distanţă de o rată atât de mare de infecţii grave cu COVID-19, încât „fiecare american va cunoaşte pe cineva care este grav bolnav”, scrie Xinhua.

Rata crescândă a numărului de decese legate de COVID-19 este paralelă cu o creştere a spitalizărilor, iar acum decesele încep să crească, a declarat Peter Hotez, decanul Şcolii Naţionale de Medicină Tropicală din Baylor College, scrie Mediafax.

Statele Unite au înregistrat din nou un record al contaminărilor zilnice cu COVID -19, cu peste 68.000 de noi cazuri înregistrate în 24 de ore, potrivit cifrelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.

Joi la ora locală 20:30 (vineri 00:30 GMT), 3.560.364 de cazuri de coronavirus erau diagnosticate în ţară de la începutul epidemiei. Statele Unite înregistraseră deja un record de noi cazuri cu o zi înainte.

Numărul de decese în ultimele 24 de ore a crescut la 974, ajungând la un total de 138.201.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri