Erdogan anunţă operaţiuni militare la graniţele de sud ale Turciei şi acuză Grecia că vrea să blocheze o achiziție de avioane F-16

Data actualizării: Data publicării:
Recep Erdogan
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Foto; Profimedia Images

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni că Ankara va lansa în scurt timp noi operaţiuni militare la graniţele de sud pentru a crea zone de siguranţă pe o lăţime de 30 de kilometri, în scopul combaterii ameninţării teroriste din respectivele regiuni.

Operaţiunile vor fi lansate imediat ce forţele militare, de informaţii şi de securitate vor încheia pregătirile în acest scop, a menţionat Erdogan, fără a da alte detalii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Preşedintele turc a mai spus că premierul grec Kyriakos Mitsotakis „nu mai există” pentru el, acuzându-l că a încercat să blocheze vânzarea de avioane F16 Turciei.

„Am convenit să nu includem ţări terţe în disputa noastră cu el. În pofida acestui fapt, săptămâna trecută el a fost în vizită în SUA şi a vorbit în Congres, avertizându-l să nu ne dea avioane F16”, a spus Erdogan într-o conferinţă de presă, după reuniunea de cabinet săptămânală.

Premierul grec „nu mai există pentru mine. Nu voi accepta niciodată să mă întâlnesc cu el. Ne vom continua drumul alături de politicieni onorabili”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri