Erdogan îl critică pe Blinken pentru că s-a prezentat în vizita din Israel „ca evreu”

Data publicării:
Recep Erdogan la un pupitru alb
Erdogan l-a criticat pe Blinken, vineri, pentru faptul că secretarul american a vorbit de rădăcinile sale evreiești, la vizita în Israel. Foto: Profimedia Images

Erdogan l-a criticat, vineri, pe secretarul de stat american, Antony Blinken, pentru afirmațiile sale din urmă cu o zi, în timpul vizitei din Israel. Blinken s-a prezentat, atunci, ca secretar de stat, „dar și ca evreu”.

„Ce aţi spune dacă cineva vă zice: «Mă prezint în regiune ca musulman?» Vedeţi, noi nu facem distincţie între evreu, turc sau oricine altcineva. Mai întâi trebuie să te apropii de celălalt ca de o fiinţă umană”, a criticat preşedintele turc.

„Mă aflu în faţa dumneavoastră nu doar în calitate de secretar de stat al Statelor Unite, ci şi ca evreu”, a declarat Antony Blinken în faţa presei, joi, la Tel Aviv.

„Nu vedeţi că vorbim de copii martirizaţi, de mame?”, a continuat Erdogan la un forum al şefilor de stat şi al reprezentanţilor africani la Istanbul. „Noi nu am abordat niciodată lucrurile în acest fel”, a insistat el.

Preşedintele turc a reproşat, de asemenea, Statelor Unite „că au trimis un portavion” în largul Israelului, în timp ce Turcia a trimis ajutoare umanitare populaţiei din Fâşia Gaza, prin trecătoarea Rafah, în Egipt. Un avion militar turc a plecat, vineri, spre Egipt încărcat cu alimente şi medicamente, a adăugat el.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri