Fosta jurnalistă care îl acuză pe Donald Trump de viol: „M-a violat, a mințit mi-a distrus reputația. Sunt aici să-mi recuperez viața”

Data publicării:
Defamation Suit Against Former President Trump
E. Jean Carroll îl acuză pe Donald Trump de viol. Foto: Profimedia

Fosta jurnalistă de la revista Elle, E. Jean Carroll, a depus joi mărturie în procesul intentat împotriva lui Donald Trump, în care fostul președinte american este acuzat de viol, relatează BBC

Carroll îl acuză pe Donald Trump că a violat-o într-un vestiar al unui magazin din Manhattan, în 1996. Ea a spus astăzi, în fața instanței de judecată, că a intentat procesul împotriva lui Donald Trump „pentru a-și recupera viața”, precizând că nu a mai putut avea o viață romantică de la presupusul atac.

„Sunt aici pentru că Donald Trump m-a violat, iar când am scris despre asta, a mințit și a spus că nu s-a întâmplat. A mințit și mi-a spulberat reputația, iar eu sunt aici să încerc să-mi recuperez viața”, a spus fosta jurnalistă.

Carroll a mărturisit că întâlnirea cu Donald Trump a început cu glume deocheate, după ce a fost abordată de fostul președintele american la magazinul Bergdorf Goodman din Manhattan, New York. Acolo, a întrebat-o dacă îl va ajuta să cumpere un cadou pentru un prieten. Donald Trump i-ar fi cerut să încerce o piesă de lenjerie și a urmat-o în cabina de probă. Acolo, susține Carroll, el a închis ușa, a proptit-o de perete și a violat-o.

 „Sunt aici în fața voastră și simt exact ce am simțit atunci”, spune fosta jurnalistă. Carroll spune că a încercat să-l împingă pe Trump, ceea ce arăta că nu-și dorește să facă sex cu el. Experiența „extrem de dureroasă” s-a terminat după câteva minute, iar mai apoi ea a fugit din magazin.

Ani la rând a regretat decizia de a merge în cabina de probă, a spus aceasta. Carroll mărturisește că a vorbit cu doi prieteni despre întâmplare, care i-ar fi dat sfaturi contradictorii dacă să facă situația publică sau nu.  Întrebată dacă a fost motivată să-l dea în judecată pe fostul președinte din motive politice, Carroll, care a votat doar candidați democrați, a spus că nu.

Donald Trump a negat constant acuzațiile ei, pe care le califică drept „ficțiune”. El scria într-o postare din octombrie 2022 de pe platforma sa Truth Social că acuzațiile sunt în realitate o „făcătorie” pentru ca presupusa victimă să-și promoveze memoriile. El mai spunea că fosta jurnalistă „nu e tipul lui de femeie”.

Trump, favoritul republican pentru alegerile prezidențiale din 2024, se confruntă cu o serie de procese și investigații. Printre acestea se numără acuzațiile penale ale procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, pentru plățile făcute către o vedetă porno.

Trump a pledat nevinovat pentru aceste acuzații pe 4 aprilie, la un tribunal din New York. Trump se confruntă, de asemenea, cu anchete penale privind interferența în cursa prezidențială a Georgiei din 2020 și documentele guvernamentale secrete recuperate de la reședința sa din Mar-a-Lago, plus anchete cu privire la rolul său în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului. În toate aceste cazuri, Trump a negat acuzațiile.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri