Foști muncitori NATO și EUFOR, protest în Bosnia

Data publicării:
1144605

Bosniacii care au lucrat pentru NATO și pentru misiunea militară cu mandat UE, EUFOR, după terminarea războiului din Bosnia și Herțegovina, anunță organizarea unui protest vineri, 23 februarie, acuzând structurile internaționale că nu și-au respectat obligațiile financiare contractuale față de ei, scrie Balkan Insight.

Este vorba despre bosniacii care au muncit în cadrul misiunii SFOR/NATO și în cadrul succesoarei SFOR, EUFOR.

Acțiunea de protest va avea loc în fața sediilor NATO și EUFOR din Butmir, în apropiere de Aeroportul Internațional din Sarajevo.

Foștii muncitori susțin că nu le-au fost acordate beneficiile cuvenite prin contract, deoarece nu au fost menționați în documente ca fiind salariați NATO și EUFOR, deși au muncit pentru cele două organizații.

„Tot ce am primit, cât timp am lucrat pentru SFOR, a fost doar salariul. În schimb, a trebuit să plătesc din suma primită toate contribuțiile sociale. Mai mult, nici măcar costurile de călătorie nu mi-au fost acoperite”, a declarat pentru Balkan Insight unul dintre foștii muncitori bosniaci, Fedja Poskovik.

Circa 20.000 de bosniaci au lucrat pentru NATO și EUFOR.

Nu este primul protest de acest gen din ultimii ani.

Anterior, reprezentanții EUFOR și NATO au declarat că toate contractele au respectat „legile interne și internaționale”.  

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri