Furie și țipete la o întâlnire între Netanyahu și rudele ostaticilor. Unii participanți s-au ridicat și au plecat: "O mizerie"

Data actualizării: Data publicării:
benjamin netanyahu
Furie și țipete la o întâlnire între Netanyahu și rudele ostaticilor. Unii participanți s-au ridicat și au plecat: "O mizerie". FOTO: Profimedia Images

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit marţi cu ostatici eliberaţi şi cu familiile celor care încă se mai află în captivitate. Unii dintre cei prezenți au descris întâlnirea ca fiind tensionată, scrie Reuters.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care luptele s-au reluat în Fâşia Gaza după un armistiţiu de şapte zile care a permis eliberarea a peste 100 de ostatici. Soarta celor 138 de prizonieri care au rămas în urmă este însă incertă.

"Am auzit poveşti care mi-au frânt inima, am auzit despre sete şi foame, despre abuzuri fizice şi psihice", a declarat Netanyahu la o conferinţă de presă. "Am auzit, şi aţi auzit şi voi, de asemenea, cum nu se poate mai bine, despre agresiuni sexuale şi cazuri de violuri", a mai spus premierul.

Câteva dintre rudele celor ținuți încă ostatici au criticat dur guvernul.

Dani Miran, al cărui fiu, Omri, a fost luat ostatic în 7 octombrie de teroriști Hamas, împreună cu alți aproximativ 240 de israelieni și străini, s-a enervat și a plecat de la discuții. "Nu voi intra în detalii despre ceea ce s-a discutat la întâlnire, dar toată această reprezentație a fost urâtă, jignitoare, o mizerie", a spus el pentru Canalul 13 din Israel.  

"Ei spun: Am făcut asta, am făcut aia. Dar (liderul Hamas din Gaza, Yahya) Sinwar este cel care i-a eliberat pe oamenii noştri, nu ei. Mă enervează faptul că ei spun că au făcut lucrurile. Ei nu au mișcat nimic", a acuzat Dani Miran.

Întâlnirea a fost organizată ca un prilej în care ostaticii eliberați să povestească despre experiența lor în captivitate. Un grup care reprezintă familiile de ostatici a făcut publice câteva detalii de la discuțiile în care s-a vorbit despre maltratarea prizonierilor de către Hamas, dar în care au fost și tensiuni.   

"A fost o întâlnire foarte tensionată, mulți oameni țipau", a spus Jennifer Master, al cărei partener, Andrey, este ostatic.

Israelul vorbește despre femei și copii care sunt în mâinile Hamas, în timp ce familiile cu rude adulți bărbați ținuți ostatici au cerut ca nici ei să nu fie uitați. "Cu toții încercăm să ne asigurăm că cei dragi ajung acasă", a adăugat Jennifer Master.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...