Geoană l-a primit la sediul NATO pe Zelenski: „Am vorbit despre necesitatea de a mobiliza capabilități suplimentare în zonă”

Data publicării:
geoana zelenski
Volodimir Zelenski a fost primit la sediul NATO de Mircea Geoană și Jens Stoltenberg. Foto: Facebook/ Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, l-a primit miercuri la sediul NATO, alături de Secretarul General, Jens Stoltenberg, pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la o zi după vizita acestuia în România. Geoană a afirmat că au discutat despre necesitatea de a mobiliza, prin intermediul statelor membre, capabilităţi suplimentare în zonă, în special pentru apărarea aeriană.

„Alături de Secretarul General, Jens Stoltenberg, l-am primit astăzi, la sediul NATO, pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru Reuniunea Ukraine Defence Contact Group, desfăşurată în marja întâlnirii ministeriale de Apărare a Alianţei”, a scris secretarul general adjunct al NATO, într-o postare pe Facebook.

Mircea Geoană spune că au discutat despre „necesitatea de a mobiliza, prin intermediul statelor membre, capabilităţi suplimentare în zonă, în special pentru apărarea aeriană”.

„Este esenţial să protejăm infrastructura critică de energie, precum şi punctele vitale asociate transportului de mărfuri, mai ales în regiunea Mării Negre şi la gurile Dunării”, a mai afirmat Geoană.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a sosit miercuri, în premieră, la sediul NATO de la Bruxelles, în căutare de mai multe sisteme de apărare antiaeriană, artilerie şi muniţie care să ajute Ucraina să treacă peste o nouă iarnă de război.

În prima sa vizită la sediul NATO de la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie anul trecut, Zelenski a declarat că următoarele luni ale sezonului rece vor fi una dintre cele mai mari provocări pentru Ucraina.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri