Germania cere Rusiei să facă presiuni asupra Siriei pentru a permite intrarea rapidă a ajutoarelor umanitare în țară după cutremur

Data publicării:
Annalena Baerbock
Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock. Foto: Profimedia Images

Annalena Baerbock, șefa diplomației germane, a cerut, marți, Rusiei să facă presiuni asupra regimul Assad din Siria pentru ca acesta să permită intrarea de ajutoare umanitare în țară, după cutremurul distructiv care a provocat moartea a peste 5000 de oameni în Turcia și în Siria, relatează Reuters.

„Toți actorii internaționali, inclusiv Rusia, ar trebui să pună presiune pe regimul sirian pentru a ne asigura că ajutorul umanitar pentru victime poate să ajungă”, a declarat Baerbock într-o conferință de presă alături de ministrul omolog din Armenia, Ararat Mirsojan.

„Este important să lăsăm deoparte livrările de arme și toate eforturile din regiune să se concentreze pe ajutor umanitar și pe recuperarea și protejarea victimelor”, a adăugat ea, adăugând că fiecare minut contează.

Cutremurul mortal din Siria lovește țara în condițiile în care aceasta se află deja într-un război civil care durează de 12 ani.

Adelheid Marschang, oficial de rang înalt la OMS, a precizat, marți, că Siria are nevoie de ajutor umanitar masiv după cutremur, o „criză care a venit peste alte crize multiple”.

Germania trimite ajutoare Siriei, cu care nu are relații diplomatice oficiale, prin intermediul organizațiilor internaționale.

Baerbock a anunțat că un milion de euro în plus vor fi trimiși către organizația de ajutor Malteser International și că Germania lucrează pentru a debloca noi fonduri pentru alte organizații internaționale din țară.

Situația războiului civil din Siria este cu atât mai complicată cu cât facțiunile beligerante sunt susținute de diferite țări – Turcia a susținut opoziția la regimul lui Bashar al-Assad, în timp ce Rusia îl susține pe sângerosul dictator sirian.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri