Galerie Foto Guvernul britanic a pregătit o barjă uriașă pentru a-i închide pe migranți pe mare. Criticii spun că e o „închisoare plutitoare”

Data publicării:
Bibby Stockholm barjă
Foto: Profimedia Images

Guvernul britanic a negat, vineri, că intenționează să limiteze libertatea de mișcare a solicitanților de azil  prin închiderea lor pe o barjă despre care s-a spus că este o „închisoare plutitoare”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

În numele promisiunilor făcute la momentul Brexit-ului şi în faţa a numeroase sosiri de refugiaţi prin Canalul Mânecii, guvernul conservator condus de Rishi Sunak a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale o prioritate.

Pentru a reduce costurile de cazare oferite în prezent în hoteluri, guvernul a decis să folosească o barjă ancorată la chei în portul englez Portland, pe coasta Canalului Mânecii.

„Bibby Stockholm” a sosit săptămâna aceasta la destinaţie şi ar urma să găzduiască aproximativ 500 de bărbaţi în timp ce le sunt analizate cererile de azil, dar au fost critici potrivit cărora ar fi un act „crud” sau care încalcă „demnitatea” refugiaţilor de către organizaţii pentru apărarea refugiaţilor sau a drepturilor omului.

Pentru că primii migranţi urmează să se cazeze săptămâna viitoare, ministerul de interne britanic a prezentat presei sediul, cu cabine care includ paturi supraetajate, zone comune pentru acces la televizor, o sală de sport şi computere disponibile.

„Nu este o închisoare plutitoare”, a dat asigurări Leanne Palk din cadrul ministerului de interne. „Oamenii pot circula după cum doresc, dar avem un gard securizat, astfel încât să nu se aventureze în port”, a adăugat ea, referindu-se la necesitatea de a asigura „securitatea” migranţilor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri