Video Imagini din dronă cu oamenii care au stat blocați 12 ore într-o telecabină, în Pakistan. Povestea eroului care i-a salvat

Data actualizării: Data publicării:
oameni blocati in telecabina in Pakistan
BBC a obținut în exclusivitate imagini filmate cu drona în care sunt surprinși oamenii în telecabina rămasă suspendată în Pakistan. Operațiunea de salvare a durat 12 ore. FOTO: captură BBC

Un pakistanez a devenit erou în țara lui după ce a ajutat la salvarea a șase copii și a unui bărbat blocați într-o telecabină. BBC a obținut în exclusivitate imagini filmate cu drona în care se văd oamenii în telecabina rămasă suspendată. Operațiunea de salvare a durat 12 ore.

Cele opt persoane au rămas suspendate la 350 de metri înălțime, într-o telecabină în munții din nordul Pakistanului. O persoană a fost luată cu elicopterul, celelalte au fost salvate de un tânăr care a mers pe cablu cu o tiroliană până la telecabină. Cu toții au fost coborâți după căderea întunericului.  

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Înconjurat de localnici, eroul a povestit despre operațiunea riscantă de salvare. Lucrează pentru o companie specializată în recuperarea vehiculelor și a cadavrelor din râuri și râpe și s-a oferit voluntar.

Sahib Khan, salvator: "Elicopterele veneau și plecau, dar nu ne dădeau permisiunea să încercăm să salvăm copiii. Cu toate acestea, când a venit seara, ne-au spus că putem să încercăm. Salvaseră un copil, șapte erau încă blocați. Am început operațiunea și, slavă Domnului, i-am salvat pe toți șapte. Datorită lui Allah, toți sunt bine!"

De jos, localnicii nu puteau decât să se roage, urmărind operațiunea de salvare cu sufletul la gură. Se temeau că frânghia se va rupe.

Bătrân: "Militarii au fost neputincioși, pentru că oamenii din telecabină au refuzat să fie înhămați. Au încercat foarte mult să-i convingă, aproape o oră. Opriseră elicopterul deasupra telescaunului și aruncau frânghii către oamenii blocați, dar ei au refuzat. Unul dintre ei s-a legat și a fost salvat, dar ceilalți au refuzat. Deci nu puteau face nimic."

Copiii treceau prăpastia cu telecabina, dis de dimineață, ca în fiecare zi, către școală. Alte mijloace de transport nu sunt în zona izolată, lipsită de orice drum sau pod. Localnicii au alertat autoritățile de pe cealaltă parte a văii la difuzoarele moscheilor.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri