Iran: Femeile care refuză să poarte hijab vor fi acuzate de „ostilitate față de Republica Islamică” și pedepsite

Data actualizării: Data publicării:
Femei în Iran cu hijab
Femei în Iran, imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Femeile care încalcă regulile codului vestimentar islamic vor fi pedepsite, a afirmat luni șeful Autorității Judiciare a Iranului, Gholam-Hossein Mohseni Ejei, citat de agenția oficială IRNA, informeaza Reuters.

„Înlaturarea hijabului (vălul musulman) este echivalent cu a arăta ostilitate față de Republica islamică și valorile sale. Persoanele care se angajează la astfel de acte anormale vor fi pedepsite”, a declarat responsabilul iranian, conform Agerpres.

„Cu ajutorul justiției și al executivului, autoritățile vor utiliza toate mijloacele disponibile în privința celor care cooperează cu dușmanul și comit acest păcat care dăuneaza ordinii publice”, a adăugat acesta.

Decesul, pe 16 septembrie anul trecut, al tinerei kurde Mahsa Amini, după ce a fost arestată de poliția moravurilor pentru încălcarea codului vestimentar, a declanșat proteste pe plan național, devenite cea mai dură provocare la adresa regimului teocratic din Iran de dupa revoluția islamică din 1979, notează Reuters.

Campania severă de reprimare a mișcării de contestare a determinat încetarea protestelor în cea mai mare parte, în ultimele saptamâni.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri