Israelul a lansat cel mai „adânc” atac în interiorul teritoriului libanez, de când a început războiul în Gaza

Data publicării:
Bombardament în Liban
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Israelul a bombardat orașul libanez Baalbek, luni, provocând moartea a doi membri Hezbollah, conform unor surse din această țară, citate de Reuters. Atacul a fost cel mai „adânc” în interiorul teritoriului libanez de când a început războiul din Gaza, în octombrie 2023.

Armata israeliană a transmis că a lovit ținte ale grupării Hezbollah în Liban, dar nu a oferit și alte detalii. Gruparea libaneză nu a oferit niciun comentariu până acum.

Bombardamentele israeliene au lovit un perimetru de 18 kilometri în zona orașului Baalbek, faimos pentru ruinele antice, un sit protejat UNESCO.

O parte a regiunii Văii Bekaa, din apropiere de granița cu Siria, este o „fortăreață” politică a Hezbollah, gruparea șiită extrem de influentă în Liban. Conform surselor citate, Israelul a lansat două lovituri simultane în zonă.

Televiziunea libaneză Al-Jadeed a difuzat imagini cu norul de fum rezultat după bombardamente.

Hezbollah lansează atacuri împotriva pozițiilor israeliene de la graniță încă din 7 octombrie. Gruparea șiită susține că atacurile împotriva Israelului sunt o campanie de sprijin pentru palestinienii din Gaza.

Anterior, luni, Hezbollah declara că a doborât o dronă israeliană Hermes 450 deasupra teritoriului libanez, folosind o rachetă sol-aer.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri