Galerie Foto Italia se topește din cauza anticiclonului „Nero”. Multe orașe sunt sub cod roșu de caniculă. Turiștii sunt sfătuiți să nu iasă afară

Data actualizării: Data publicării:
canicula in italia
Un nou val de căldură face ravagii în Italia. FOTO: Profimedia Images

Un nou val de căldură face ravagii în Italia, unde autoritățile au emis cod roșu pentru mai multe zone. De asemenea, ministrul Sănătății i-a sfătuit pe turiști să stea în hoteluri și să evite să se expună la soare în orele amiezii, transmite euronews.com.

Un nou val de căldură face ravagii în Italia. FOTO: Profimedia Images
Un nou val de căldură face ravagii în Italia. FOTO: Profimedia Images

Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat că un cod roşu de caniculă este în vigoare în 16 oraşe din Italia, temperaturile urmând să atingă 40 de grade Celsius.

Valul de caniculă este provocat de anticiclonul Nero, potrivit site-ului de prognoze meteo iLMeteo.it.

Anticiclonul poartă numele împăratului acuzat de declanșarea Marelui Incendiu din anul 64 d. Hr. din Roma.

Cele mai afectate regiuni sunt nordul și centrul Italiei

Cele mai afectate regiuni sunt nordul și centrul Italiei, în timp ce în sud temperaturile sunt mai apropiate de mediile pentru această perioadă a anului.

Autoritățile le-au recomandat turiștilor să rămână în hoteluri și să nu se expună la soare în orele amiezii.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a avertizat și românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Italia că mai multe zone din țară sunt vizate de coduri roșu și portocaliu de caniculă. De asemenea, este pericol de incendii în Sicilia.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Italiană că pentru 22 şi 23 august Departamentul de Protecţie Civilă al Regiunii Sicilia a transmis un buletin de avertisment cu privire la pericolul major de incendii în provinciile Ragusa şi Siracusa, precum şi unul de prealertă pentru celelalte provincii, alături de coduri roşu de caniculă pentru provincia Palermo, respectiv portocaliu şi galben pentru provinciile Catania şi Messina.

De asemenea, un incendiu de pădure care face ravagii pe insula italiană Elba, începând de luni seara, a dus la evacuarea a 700 de persoane.

Evacuările au vizat un camping şi mai multe clădiri rezidenţiale, a anunţat Protecţia Civilă din regiunea Toscana, marţi, pe Twitter.

Paisprezece hectare au fost mistuite de flăcări, însă marţi dimineaţă incendiul era sub control.

Pădurile dintre oraşele Rio Marina, Porto Azzurro şi Ortano au fost, în mod particular, afectate de incendiul de pe Elba, o insulă populară în rândul turiştilor. Până în prezent nu au fost raportate victime.

Italienii vor scăpa de căldură la sfârșitul săptămânii

Potrivit meteorologilor, italienii ar urma să scape de căldură la sfârșitul săptămânii, când temperaturile vor scădea odată cu sosirea furtunilor.

Oamenii de știință au confirmat faptul că valurile de căldură sunt tot mai frecvente și aduc temperaturi mai ridicate din cauza schimbărilor climatice.

Nero este cel de-al treilea val de căldură din această vară, în Italia. Ultimul, din iulie, a provocat întreruperi de energie electrică pe scară largă și câteva decese.

Anul 2023 a fost unul dintre cei mai călduroși ani înregistrați în Italia.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri