Jake Sullivan a mers la Kiev: „Recunoaştem că Ucraina are nevoie acută de apărare aeriană în acest moment critic”

Data publicării:
Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joe Biden.
Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui american Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joe Biden, a efectuat vineri o vizită neanunţată la Kiev unde s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski. Oficialul american spune că Ucraina se află într-un „moment critic” și are „nevoie acută” de apărare antiaeriană.

Jake Sullivan s-a întâlnit vineri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a reafirma "susţinerea de neclintit" a Washingtonului pentru "Ucraina şi poporul său, care îşi apără suveranitatea şi integritatea teritorială", a anunţat Casa Albă.

„Sullivan a anunţat un pachet suplimentar de asistenţă de securitate în valoare de 400 de milioane de dolari, care include tancuri T-72 recondiţionate, vehicule aeriene fără pilot şi recondiţionarea a 250 de rachete de tip sol-aer HAWK pentru un eventual transfer în Ucraina. El a anunţat, de asemenea, continuarea oferirii asistenţei economice şi umanitare, precum şi eforturile continue cu partenerii pentru a trage Rusia la răspundere pentru agresiunea sa”, potrivit comunicatului emis de Casa Albă.

Comunicatul subliniază că oficialul american a vizitat Kievul cu scopul de a sublinia sprijinul ferm al Washingtonului faţă de Ucraina şi poporul ucrainean, în timp ce îşi apără suveranitatea şi integritatea teritorială.

De asemenea, Sullivan a afirmat că SUA vor continua să sprijine Ucraina, indiferent de rezultatul alegerilor de la jumătatea mandatului din SUA, care se vor desfăşura săptămâna viitoare, potrivit Reuters.

„Recunoaştem nevoia acută de apărare aeriană în acest moment critic când Rusia şi forţele ruse lansează o ploaie de rachete şi de drone iraniene asupra infrastructurii civile a acestei ţări”, a declarat Sullivan, în cadrul unui briefing de presă de la preşedinţia ucraineană, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Consilierul lui Joe Biden s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov şi cu şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Andrii Iermak.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri