Japonia a aprobat primul medicament pentru avort, cu o întârziere de zeci de ani

Data actualizării: Data publicării:
pilula avort japonia
Japonia a aprobat prima pastila pentru avort, cu o întârziere de zeci de ani. Foto: Profimedia Images

Ministerul Sănătății din Japonia a aprobat prima pilulă pentru avort din statul asiatic, la zeci de ani după ce a devenit disponibilă în majoritatea statelor occidentale, scrie CNN.

Comisia farmaceutică a ministerului a acordat vineri aprobarea pentru MeFeego Pack, o pilulă fabricată de compania farmaceutică britanică Linepharma, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Medicamentul a fost analizat la minister de mai bine de un an. Au fost mai multe întâlniri pentru a stabili dacă accesul la acest medicament va fi sau nu autorizat spre vânzare pe piaţa japoneză.

Pilula combină mifepristona și misoprostolul, pe care Organizația Mondială a Sănătății le-a inclus în lista sa de medicamente esențiale, descrise ca fiind sigure și eficiente pentru femeile însărcinate.

Până în prezent, în Japonia este disponibil doar avortul chirurgical prin două metode: metoda chiuretajului, care îndepărtează țesutul din interiorul uterului cu un instrument metalic, și metoda evacuării, care aspiră țesutul printr-un tub, potrivit NHK.

Activiștii japonezi fac presiuni de ani de zile pentru aprobarea pastilelor, medicamente similare fiind disponibile de zeci de ani în alte țări, în timp ce Japonia a rămas tot mai mult în urmă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri