Joe Biden merge în Polonia. Se va întâlni și cu șefii ţărilor din formatul Bucureşti 9

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden pe scara unui avion.
Preşedintele Joe Biden va vizita polonia în perioada 20-22 februarie. Foto: Profimedia Images

Preşedintele SUA, Joe Biden, va efectua o vizită în Polonia, în perioada 20 - 22 februarie, acesta urmând să aibă întâlniri şi cu liderii ţărilor din formatul Bucureşti 9, din care face parte şi România.

Potrivit unui anunţ făcut de Casa Albă, Joe Biden va ajunge în Polonia, pe 20 februarie, unde va discuta cu preşedintele Andrzej Duda despre cooperarea bilaterală, dar şi despre eforturile de susţinere a Ucrainei şi de întărire a apărării NATO.

Biden se va întâlni şi cu liderii ţărilor din formatul Bucureşti 9 - România, Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia şi Slovacia.

Potrivit comunicatului, preşedintele SUA va reafirma sprijinul "de neclintit" pentru siguranţa Alianţei NATO.

Joe Biden va susţine şi un discurs care marchează împlinirea unui an de la începutul ivaziei ruse în Ucraina. Preşedintele va menţiona rolul SUA în sprijinul Ucrainei în tot acest timp, un sprijin "care va continua atâta timp cât este nevoie".

Joe Biden a mai călătorit în Polonia şi anul trecut, în luna martie, la puţin timp după începutul războiului în Ucraina.

Biden a vizitat atunci Divizia 82 Aeropurtată a SUA, desfăşurată în Polonia pentru consolidarea flancului estic al NATO şi a mâncat pizza alături de soldaţi.

Andrzej Duda a salutat această nouă vizită a preşedintelui Biden printr-un mesaj pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"La invitația mea, președintele Statelor Unite, Joe Biden, va veni în Polonia pentru o nouă vizită. Polonia va găzdui, de asemenea, summitul flancului estic al NATO și SUA. Relațiile noastre în Alianţă sunt mai puternice ca niciodată", a scris acesta.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri