Kievul spune că a exhumat în jur de 1.000 de cadavre în teritoriile eliberate din nord-estul ţării

Data actualizării: Data publicării:
Cadavre exhumate, băgate în saci, într-o pădure. din Ucraina.
Kievul spune că a exhumat în jur de 1.000 de cadavre în teritoriile eliberate din nord-estul ţării. Foto: Profimedia

Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că au fost exhumate deja aproximativ 1.000 de cadavre în teritoriile eliberate în cursul contraofensivei actuale împotriva forţelor ruse în nord-estul ţării, relatează EFE, citând Ministerul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din cadrul guvernului de la Kiev.

Potrivit acestuia, Oleg Kotenko, comisarul pentru persoanele dispărute, este responsabil de căutarea locurilor de înmormântare în teritoriile eliberate.

„În cadrul căutărilor, aproximativ 1.000 de cadavre de eroi şi civili căzuţi au fost deja exhumate”, indică ministerul citat.

Aproape jumătate dintre acestea, 450, au fost descoperite într-o groapă comună în Izium (regiunea Harkov /nord-est/), după ce oraşul a fost recucerit de forţele ucrainene la 10 septembrie, a precizat sursa citată.

„Printre cei morţi nu sunt doar militari, ci şi civili, adulţi şi copii. Dar datele exacte vor fi cunoscute doar la finalul cercetărilor”, a subliniat ministerul.

Contraofensiva ucraineană lansată la începutul lunii septembrie în estul ţării a permis Kievului să recucerească sute de localităţi ocupate de armata rusă în regiunile Harkov şi Doneţk.

Ministrul ucrainean de interne, Denis Monastârski, informase la 17 octombrie despre exhumarea a 600 de cadavre în regiunea Harkov, inclusiv din morminte descoperite la Izium, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Patru zile mai târziu, poliţia ucraineană anunţase că după finalizarea lucrărilor de exhumare la Liman, trupurile a 111 civili şi 35 de militari au fost exhumate în acest oraş din regiunea Doneţk, notează EFE.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri