Kim Jong Un a împlinit 40 de ani. Probabil (Reuters)

Data publicării:
kim jong un si fiica lui
Kim Jong Un a vizitat o fermă de pui alături de fiica sa și oficiali de rang înalt. FOTO: Profimedia Images

Se crede că liderul nord-coreean Kim Jong Un a schimbat prefixul de vârstă și a împlinit 40 de ani, dar presa de stat de la Phenian continuă să păstreze tăcerea cu privire la data sa de naștere, scrie Reuters.

Se crede că ziua de naștere a lui Kim este 8 ianuarie, deși regimul totalitar de la Phenian nu a confirmat niciodată ca aceasta fiind data. Guvernul american indică în documentele sale oficiale că liderul Coreei de Nord este născut în 1984, ceea ce înseamnă că anul acesta el a împlinit 40 de ani.

Datele de naștere ale tatălui și bunicului lui Kim, care l-au precedat ca dictatori, sunt marcate ca sărbători naționale în Coreea de Nord. Însă, presupusa dată de naștere a lui Kim Jong Un a fost mereu păstrată secretă și nu a fost menționată de presa de stat sau în calendarele oficiale.

Singura informație care ar confirma că liderul de la Phenian e născut în ianuarie a fost transmisă în ianuarie 2020, când autoritățile au recunoscut că Kim a primit felicitări de ziua de naștere de la președintele american de la acea vreme, Donald Trump. Nu a fost însă nici atunci menționată data exactă.

Anul acesta, agenția de știri de stat KCNA a publicat imagini cu Kim vizitând o fermă de pui alături de fiica sa și oficiali de rang înalt.

Agenția de informații din Coreea de Sud a declarat luna aceasta că se crede că fiica lui Kim, cunoscută drept Ju-ae, este ce mai probabil succesoarea acestuia.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri