Kim Jong Un, filmat plângând pentru că în țara lui sunt prea puțini copii. El le-a cerut femeilor să nască "de dragul partidului"

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-resize (58)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost filmat la un eveniment în timp ce plânge și își șterge lacrimile cu batista pentru că în țara lui se nasc tot mai puțini copii.

El le-a cerut femeilor să nască "de dragul partidului și țării".

Imaginile au fost surprinse la un eveniment pentru mame, organizat la Phenian și în care s-a discutat despre scăderea natalității din țară.

Kim Jong Un a cerut să se facă eforturi pentru a modifica scăderea ratei natalității din țara sa, descriind provocarea ca o „grijă a tuturor gospodăriilor”, a informat luni presa de stat KCNA, transmite Reuters.

„Prevenirea scăderii natalității și îngrijirea bună a copiilor sunt toate sarcinile noastre din gospodărie pe care trebuie să le gestionăm în timp ce colaborăm cu mamele”, a spus Kim la eveniment.

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație estimează că, începând cu 2023, rata fertilității sau numărul mediu de copii născuți de o femeie în Coreea de Nord a fost de 1,8, pe fondul unei scăderi extinse a ratei în ultimele decenii. Rata fertilității rămâne mai mare decât în cazul unora dintre vecinii Coreei de Nord, care se confruntă cu o tendință descendentă similară. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri