La o zi după ce l-a numit pe Putin "geniu", Trump spune că atacul asupra Ucrainei este "un lucru foarte trist pentru lume"

Data actualizării: Data publicării:
Poză cu Donald Trump
Fostul președinte al SUA, Donald Trump. Foto: GettyImages

Donald Trump spune că operațiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei este "un lucru foarte trist pentru intreaga lume" și susține că așa ceva nu s-ar fi întâmplat în timpul cât a fost el președinte.

"Ei bine, asta este ceva care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat în timpul administrației mele. Nu ar fi avut loc și nici nu ar fi avut loc chiar acum.", a spus Trump, miercuri seară, la Fox News, citat de CNN.

"Este un lucru foarte trist pentru întreaga lume, pentru țară și cu siguranță este foarte trist pentru că mulți oameni vor fi uciși inutil", a adăugat el. 

Declarațiile sale vin la o zi după ce l-a lăudat pe Vladimir Putin pentru acțiunile sale în Ucraina și l-a descris pe liderul rus drept "priceput" și "genial", relatează Business Insider. În trecut, Trump a fost acuzat de legături cu Rusia, inclusiv de faptul că rușii ar fi jucat un rol crucial în alegerea sa ca președinte al SUA în 2016.

Pe lângă osanalele ridicate liderului rus, Trump a susținut și că Putin a ales să invadeze acum și nu în timpul președinției sale pentru că el a avut o relație mai bună cu acesta decât Joe Biden.

"L-am cunoscut foarte bine pe Putin. M-am înțeles bine cu el. Mă plăcea. Și eu l-am plăcut. El este un tip dur, are mult farmec dar și foarte mult orgoliu. Dar apropo, își iubește țara, știți? Își iubește țara!", a afirmat Trump.

În legătură cu aceste comentarii inițiale ale lui Trump de marți, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a afirmat: Casa Albă „nu acceptă sfatul oricui îl laudă pe președintele Putin”. 

Psaki a adăugat atunci că administrația Biden adoptă o "abordare diferită" față de administrația Trump, adăugând: "Probabil de aceea președintele Biden și nu predecesorul său a reușit să mobilizeze lumea și comunitatea globală în luarea de măsuri împotriva agresiunii ruse".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri