Lituania cere bani europeni pentru a-şi extinde infrastructura militară

Data publicării:
Exercițiu NATO în Lituania.
Exercițiu NATO în Lituania. Foto: Profimedia

Lituania vrea ajutor financiar din partea UE pentru a-şi extinde infrastructura de mobilitate rapidă pentru forţele NATO de la graniţa de est a alianţei militare, a spus vineri, la Vilnius, ministrul lituanian de finanţe Gintare Skaiste.

FB: Țara are nevoie de bani pentru forţele NATO de la graniţa de est.

În urma deciziei Germaniei privind staţionarea permanentă a circa 4.000 de militari în Lituania, Vilnius şi-a bugetat 280 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, a spus Skaiste.

În cadrul unei întâlniri cu ministrul german de finanţe Christian Lindner, oficialul lituanian a menţionat extinderea drumurilor şi a zonelor de pregătire militară, potrivit Agerpres.

Lindner a declarat că Germania îşi asumă responsabilitatea pentru securitatea partenerului său NATO, Lituania, şi a fost primul aliat occidental care şi-a poziţionat trupe pe flancul estic al NATO.

„Ştim că securitatea Lituaniei şi securitatea noastră sunt legate”, a spus Lindner, adăugând că bugetul german va fi folosit pentru a acoperiri cheltuielile militare în sens mai restrâns.

„Toate cheltuielile care nu au legătură directă cu soldaţii noştri sunt mai mult sau mai puţin responsabilitatea ţării gazdă”, a spus ministrul, care a vizitat vineri militarii germani dislocaţi în Lituania.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri