Video Mama liderului cecen Ramzan Kadîrov a fost decorată de Putin cu Ordinul de Onoare

Data publicării:
putin si mama lui kadirov
Aimani Kadîrova, în vârstă de 69 de ani, deține o multitudine de premii și titluri. Foto: Captură video Twitter

În cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri la Kremlin, președintele rus Vladimir Putin i-a acordat mamei președintelui cecen Ramzan Kadîrov, Aimani Kadîrova, Ordinul de Onoare, relatează novayagazeta.eu.

„Aimani Kadîrova, un filantrop și o persoană publică, și-a dedicat întreaga viață slujirii oamenilor. Ea conduce Fundația Akhmad Kadîrov”, a spus Putin. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Decretul de acordare a ordinului a fost semnat încă din octombrie 2022. În aceeași lună, liderii autoproclamatelor „republici populare” Donețk și Lugansk i-au acordat mamei lui Kadîrov Ordinul Prieteniei.

Aimani Kadîrova, în vârstă de 69 de ani, deține o multitudine de premii și titluri. Printre acestea se numără Ordinul Prieteniei „pentru contribuția ei la întărirea păcii și prieteniei între popoarele din Caucazul de Nord”, o medalie de la Garda Națională Rusă, Ordinul Akhmad Kadîrov, medalia „Glorie mamei”, insigna de merit „Pentru binefacere” și titlul „Onorat apărător al drepturilor omului al Ceceniei”.

Anterior, Putin i-a acordat lui Khamzat Kadârov, nepotul de 26 de ani al lui Ramzan Kadârov, Ordinul Meritul pentru Patrie, gradul II. În decembrie, însuși Ramzan Kadârov a spus că Putin i-a acordat Ordinul Alexandru Nevski. În septembrie 2021, șeful Ceceniei a primit Ordinul Meritul Patriei, gradul III, „pentru marea sa contribuție la dezvoltarea socio-economică a regiunii și mulți ani de muncă conștiincioasă”. Soția lui Kadârov, Medni, a primit titlul de „Mamă eroină”.

Fiica lui Kadîrov, Khutmat, în vârstă de 20 de ani, a primit Ordinul Akhmad Kadîrov pentru „contribuția sa enormă pentru dezvoltarea domeniului medical”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri