A murit „monstrul din Genova”. Garavito, unul dintre cei mai cruzi ucigaşi în serie, a omorât cel puţin 170 de copii

Data publicării:
Luis Alfredo Garavito
Încarcerat din 1999, după ce fusese arestat pentru încercarea de a răpi un copil, Garavito a decedat într-o clinică din nordul Columbiei. Foto: Profimedia

Unul dintre cei mai cruzi ucigaşi în serie de copii, columbianul Luis Alfredo Garavito, supranumit "monstrul din Genova" sau "Bestia" pentru că a asasinat cel puţin 170 de minori, a decedat joi în detenţie, la vârsta de 66 de ani, a anunţat administraţia penitenciară, informează vineri AFP.

Încarcerat din 1999, după ce fusese arestat pentru încercarea de a răpi un copil, Garavito a decedat într-o clinică din nordul Columbiei, din cauza unor "patologii multiple". În luna mai, media columbiene informau că el avea cancer şi leucemie, scrie Agerpres.

În anul 2000, Luis Alfredo Garavito a fost condamnat la 835 de ani de închisoare, pentru violarea şi uciderea a cel puţin 170 de minori, în principal băieţi, între 1980 şi 1999, însă pedeapsa maximă prevăzută în această ţară este de 40 de ani.

El mărturisese de asemenea asasinate în Venezuela şi în Ecuador, ţări ce se învecinează cu Columbia.

Potrivit mărturisirilor sale şi anchetelor desfăşurate în Columbia, Luis Alfredo Garavito se dădea drept persoană fără adăpost, călugăr sau vânzător ambulant pentru a atrage copii cu cadouri sau bani, pe care apoi îi viola şi îi ucidea.

Într-un interviu acordat în 2004 pentru canalul de televiziune columbian RCN, Garavito, născut la Genova, mic oraş din zona de centru-vest a Columbiei, afirmase că s-a convertit la creştinism. "Eu m-am iertat deja (...). Ce s-a făcut e (deja) făcut. Nu mă voi martiriza", declarase el.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri