Aproape un sfert din echipa națională a Cubei a fugit în timpul turneului Gold Cup din SUA și Canada

Data actualizării: Data publicării:
3 fotbalisti cubanezi se bucura la gol
Aproape un sfert din lotul național al Cubei a rămas în străinătate la turneul Gold Cup din SUA și Canada. Foto: Profimedia

Cinci fotbaliști au fugit din lotul național al Cubei în timpul Gold Cup, competiţia rezervată echipelor naţionale de fotbal din zona CONCACAF, găzduită de Statele Unite şi Canada. În ultimii ani, sute de sportivi cubanezi au profitat de competiţiile internaţionale pentru a rămâne în străinătate.

Ultimul „dezertor” este portarul de rezervă Sandy Sanchez, care şi-a abandonat echipa după a treia partidă de la Gold Cup, pierdută în faţa Canadei (2-4), meci care a pus capăt participării Cubei la acest turneu.

Ziarul oficial de sport Jit a precizat că rezultatele slabe ale Cupei la Gold Cup - trei înfrângeri în trei meciuri şi doar trei goluri marcate - se datorează în parte şi plecării celor cinci jucători din lotul de 23 de fotbalişti convocaţi.

Roberney Caballero, Denilson Morales, Neisser Sandó şi Jassael Herrera sunt ceilalţi patru „dezertori”, care au părăsit lotul Cubei după primul meci, împotriva Guatemalei, disputat la Fort Lauderdale (Florida).

Conform presei neoficiale, acestora li s-ar fi alăturat şi medicul care a însoţit lotul Cupei la Gold Gup, însă informaţia nu a fost confirmată de mass-media oficială cubaneză.

De la începutul anului 2023, peste 30 de sportivi cubanezi de la diverse discipline au părăsit delegaţiile oficiale ale ţării lor în timpul competiţiilor internaţionale. Printre aceştia se numără boxerul Yoenlis Hernandez şi atleta Denia Caballero, fostă campioană mondială la aruncarea discului.

În ultimii ani, sute de sportivi cubanezi au profitat de competiţiile internaţionale pentru a rămâne în străinătate, atât din cauza dificultăţilor pe care le întâmpină cubanezii de a călători în alte ţări, cât şi din dorinţa de a avea o carieră mai bine plătită peste hotare.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri