Assad despre Marea Britanie: Nu ne așteptăm de la un piroman să devină pompier

Data publicării:
03032013 20siria-52625

Bashar al-Assad este nemulţumit de modul în care guvernul de la Londra a înţeles să se implice în rezolvarea crizei din Siria.

„Acest guvern acţionează într-o manieră naivă, confuză şi lipsită de realism. Dacă vrea să joace un rol, trebuie să acţioneze cu raţiune şi responsabilitate. Până atunci, nu ne aşteptăm de la un piroman să devină pompier", a spus Assad.

Liderul de la Damasc a criticat atitudinea Londrei, care nu a exclus ideea furnizării de arme pentru rebelii sirieni, dacă situaţia se deteriorează.

„Cum să ne aşteptăm ca Marea Britanie să joace un rol, dacă este decisă să militarizeze problema? Cum îi putem cere să se implice în ameliorarea situaţiei, şi în combaterea violenţelor, dacă ei trimit echipamente militare teroriștilor?", a întrebat Assad.

Interviul vine după ce atât Siria, cât şi Iranul au criticat planul Statelor Unite de a-i ajuta pe rebelii care luptă împotriva regimului de la Damasc, cu alimente şi echipamente medicale. Pe fondul violenţelor care nu se mai sfârşesc, guvernul sirian s-a arătat dispus să stea la masa negocierilor cu opoziţia, dar aceasta a exclus orice discuţie, atâta vreme cât Bashar al Assad rămâne la putere. Potrivit estimărilor ONU, peste 70.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în conflictul din Siria, care a izbucnit acum aproape doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri