Sari la conținut

Barack Obama, în Hawaii de Crăciun. Angela Merkel nu a vrut să spună unde se duce 

Barack Obama, soţia şi fetele petrec Crăciunul în Hawaii. Este locul unde s-a născut liderul de la Casa Albă aşa că este deja o tradiţie pentru familia prezidenţială americană să vină aici cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. În ajun de Crăciun, toată familia Obama a făcut mai multe drumeţii pe insula Oahu.

Familia Obama se răsfaţă într-o vilă pe malul Oceanului, într-o zonă unde chiria costă 25.000 de dolari pe săptămână. Preşedintele american va sta în concediu 17 zile, până pe 4 ianuarie.

Crăciun regal la Sandringham

Trecem Oceanul şi ne mutăm la castelul Sandringham din Norfolk. Aici îşi aşteaptă oaspeţii, în fiecare an, regina Elisabeta a doua. Sunt aici prinţul Charles şi soţia sa Camilla, dar şi Prinţul Harry. Nepotul reginei Elisabeta a doua este de altfel şi singurul membru al familie regale care şi-a făcut apariţia în Ajun de Crăciun când a participat, alături de fratele ducesei de Cambridge la un meci de fotbal. Ducele şi ducesa de Cambridge, alături bineînţeles de prinţul George, dar şi de familia ducesei de Cambridge sunt şi ei de câteva zile la reşedinţa de la Norfolk, aflată pe domeniul Sandrigham.

Francois Hollande, Crăciun în familie

Preşedintele Franţei, Francois Hollande a rămas de Crăciun la Paris, unde petrece Crăciunul alături de familie. Planurile premierului David Cameron nu au fost făcute încă publice. De obicei, informaţiile apar abia după ce revine din vacanţă. La fel de secretoasă în privinţa planurilor de Crăciun este şi Angela Merkel. Anul trecut, cancelarul german a fost la ski în exclusivistul Saint Mortiz. A fost o vacanţă cu peripeţii pentru Angela Merkel, care a cazut pe pârtie şi a suferit o fractură la şold.