Barack Obama recunoaște că 2013 a fost un an greu, dar nu cel mai rău

Data publicării:
OBAMA-AFP Mediafax Foto-SAUL LOEB-3

Preşedintele american se află la cel mai scăzut nivel al popularităţii de la alegerea sa la Casa Albă în noiembrie 2008. Barack Obama nu este însă îngrijorat. „Dacă sondajele sunt pentru voi o măsurătoare, cifrele care mă privesc au crescut şi au scăzut în tot decursul carierei mele. Dacă sondajele ar fi importante pentru mine, nu aş fi fost candidat la preşedinţie”, a subliniat el.

Scăderea popularităţii liderului de la Casa Albă este pusă de analişti pe seama eşecului modificării legislaţiei privind armele de foc, dar şi a problemelor cu reforma sănătăţii. A constribuit însă şi scandalul privind interceptările făcute în întreaga lume de agenţia de securitate a Statelor Unite.

De altfel, Barack Obama le-a promis jurnaliştilor că va ţine cont de recomandările privind reformarea Agenţia Naţională de Securitate: „Există moduri în care putem face acest lucru, iar oamenii să simtă că există limitări şi echilibre, că există suficientă supraveghere, suficientă transparenţă. Aceste programe ar putea fi regândite astfel încât să-ţi ofere aceleaşi informaţii când ai nevoie de ele, fără să aibă potenţial de abuz”.

Totodată, Barack Obama evitat un răspuns referitor la amnistierea fostului consultant al NSA, Edward Snowden, cel care a făcut dezvăluirile privind spionajul la nivel mondial practicat de americani. Liderul de la Casa Albă şi-a încheiat ultima conferinţă de presă de anul acesta cu aşa-numita rezoluţie pentru 2014: „Rezoluţia mea de Anul Nou este să fiu mai drăguţ cu jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă”.

Familia prezidenţială americană a plecat să-şi petreacă sărbătorile în Hawaii. Barack Obama le-a mărturisit jurnaliştilor că abia aşteaptă să stea la soare şi să doarmă, după un an atât de solicitant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri