Galerie Foto Când se deschid târgurile de Crăciun în marile orașe din Europa

Data publicării:
Târgul de Crăciun din Viena
Târgul de Crăciun din Viena. Foto: Shutterstock
Din articol

Mai sunt doar șase săptămâni până la Crăciun, iar marile orașe europene sunt gata să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Zilele acestea își deschid porțile cele mai îndrăgite târguri de Crăciun din Europa.

Târgul de Crăciun din Viena. Foto: Shutterstock
Târgul de Crăciun din Viena. Foto: Shutterstock

Se fac ultimele pregătiri pentru târgurile de Crăciun, în marile orașe europene. De altfel, vacanțele de tip city break, dar și tururile special concepute pentru a vizita cât mai multe târguri sunt tot mai căutate, inclusiv la noi în țară.

Primul care se deschide este poate și cel mai popular târg de Crăciun de pe continent. Vorbim despre cel de la Viena, care își deschide porțile pe 11 noiembrie și va ține până în a doua zi de Crăciun.

Cine merge cu mașina în vestul Europei, poate bifa și evenimentul din Budapesta, care va fi deschis publicului între 18 noiembrie și 1 ianuarie.

Cu produse tradiționale, mâncare bună și un brad de Crăciun spectaculos își așteaptă vizitatorii și târgul din Bruxelles, organizat în Grand Place, între 24 noiembrie și 31 decembrie.

Pe aceeași dată se deschide și cel din Strassbourg, în Franța, dar și cel din Germania, unde ajung în jur de 4 milioane de turiști, în fiecare an.

Cu tradiții vechi de sute de ani, clădiri istorice și atmosferă de poveste își așteaptă vizitatoriii și târgurile de Crăciun din Tallin, Praga, Salzburg și Berlin. Toate sunt deschise până la începutul lunii ianuarie.

Cât ne costă

Cristi Pitulice, consultant în turism: Târgurile de Crăciun de anul acesta sunt mai scumpe decât anul trecut, dar nu spectaculos mai scumpe. Probabil cu 5-10% mai mult, în medie.

Dacă vrem să plecăm mâine la Viena pentru că poimâine se deschide târgul, s-ar putea să ne usture puțin buzunarul, dar dacă ne ducem pe 24 noiembrie, când se deschid târgurile de Crăciun în Europa, s-ar putea să ieșim mult mai avantajos. Undeva la 600-700 de euro de cuplu, pentru o cameră dublă plus zboruri.

Avem marele avantaj că avem o mulțime de zboruri low cost către destinații mai micuțe, către orașe mai mici, nu capitale. Dar și aceste orașe mici au o mulțime de atracții, inclusiv târgurile de Crăciun locale.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri