Casper, un Ciobănesc de Pirinei, a devenit erou după ce a ucis opt coioți care au atacat turma stăpânului său

Data publicării:
casper
Sursa foto: John Wierwille / Facebook

Casper, un Ciobănesc de Pirinei în vârstă de 20 de luni, a devenit un erou local în orașul Decatur din statul american Georgia, după ce s-a luptat singur cu o haită de coioți care a atacat turma de oi a stăpânului său. Câinele a ucis opt dintre coioți, scrie The Guardian.

Săptămâna trecută, o haită de 11 coioți a atacat turma de oi a fermierului John Wierwiller din Decatur, a relatat televiziunea locală WAGA-TV. Casper s-a luptat cu coioții deși era depășit numeric, iar în urma atacului a rămas fără o parte din coadă și i-a fost smulsă pielea din unele zone.

Câinele erou a ucis opt dintre coioți și i-a gonit pe ceilalți trei, însă apoi n-a revenit acasă. John Wierwiller a încercat să-l găsească și a dat anunțuri și pe rețelele sociale, însă două zile mai târziu Casper s-a întors la fermă.

Fermierul l-a dus pe Casper la veterinar în stare gravă, unde câinele a fost tratat pentru o rană deschisă la gât și prevenirea infecțiilor. Casper a devenit un pic mai ezitant după lupta cu coioții, spune stăpânul lui, însă veterinarii spun că are șanse să scape fără grefe de piele.

Peste 15.000 de dolari s-au strâns până acum prin campanii GoFundMe pentru achitarea facturilor de la veterinarul lui Casper. Câinii nu se descurcă de obicei bine împotriva coioților, iar în cazuri izolate coioții atacă și oamenii.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri