Ce ar însemna Regatul Unit al Marii Britanii fără Scoţia

Data publicării:
marea britanie geanta mfax crop-1

Unde este Scoţia, până la urmă? Scoţia se află în vârful insulei Marii Britanii, acea pălărie nebună purtată de trolul bărbos care pare că priveşte spre vest, către Irlanda, şi râde. În 2012, premierul Marii Britanii, David Cameron, a fost în sfârşit de acord cu referendumul. A spus: "Acest Regat Unit nu poate reţine o ţară în interiorul său fără acordul acesteia". Ce a vrut să spună, de fapt, este că permite acest lucru doar pentru că este sortit eşecului. Printre cei care sunt de acord cu independenţa se numără Alex Salmond şi SNP, Partidul Ecologist Scoţian, Partidul Socialist Scoţian şi, posibil, Rupert Murdoch, sir Sean Connery şi formaţia The Proclaimers.

Printre cei care sunt împotrivă se numără toate cele trei partide politice, autoarea cărţii "Harry Potter", J.K. Rowling, Susan Boyle şi unul dintre Doctor Who. Să nu mai vorbim despre majoritatea oamenilor din restul Regatului Unit, care nu se pun însă pentru că nu au drept de vot.

Printre cei care se abţin se află Andy Murray, Billy Connolly şi Regina. Adevărata întrebare este "Îi va fi mai bine Scoţiei ca ţară independentă?" şi răspunsul adevărat este "Nimeni nu ştie. Pentru că este viitorul".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri