China a ascuns numărul cazurilor de coronavirus, susțin serviciile secrete americane

Data actualizării: Data publicării:
Cel mai varstnic pacient din China s-a vindecat de coronavirus
Foto: Xinhuanet.com

China a ascuns dimensiunea reală a cazurilor de coronavirus și a deceselor provocate de Covid-19, se arată într-un raport clasificat al serviciilor secrete americane, realizat pentru Casa Albă, scrie Bloomberg, citând oficiali americani.

Sursele citate sub protecția anonimatului au refuzat să dea detalii din raport, dar au precizat că raportarea cazurilor de către autoritățile chineze a fost intenționat incompletă. Două dintre cele trei surse consultate de Bloomberg au declarat că China a raportat cifre false.

Raportul a fost înaintat către Casa Albă săptămâna trecută.

Pandemia de coronavirus a pornit din provincia chineză Hubei la sfârșitul anului 2019, iar China a raportat 82.000 de cazuri și 3.300 de decese provocate de Covid-19, potrivit datelor publicate de Universitatea John Hopkins. Prin comparație, Statele Unite au deja peste aproape 190.000 de cazuri și peste 4.000 de morți provocate de coronavirus.

Contactate de Bloomberg, Casa Albă și Ambasada Chinei la Washington nu au oferit explicații. China nu este singura țară suspectată că raporteză fals cazurile de coronavirus: statele occidentale bănuiesc de aceleași practici și Iran, Rusia, Indonezia și Coreea de Nord, mai arată jurnaliștii Bloomberg.

(Editor: Bogdan Păcurar)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri