Cod roșu de poluare la Beijing

Data publicării:
beijing

Locuitorii Beijingului s-au trezit într-un oraş înconjurat de o pătură şi mai groasă de smog decât de obicei. Aproximativ 20 de milioane de oameni au fost avertizaţi să poarte măşti de protecţie dacă ies din case, iar cei cu probleme respiratorii au fost sfătuiţi să nu plece la drum. Pentru locuitorii Beijingului, vederea cerului albastru a devenit o sărbătoare pe care şi-o amintesc apoi cu nostalgie.

„A fost o perioadă, săptămâna trecută, când smogul a fost foarte dens şi, apoi, deodată, cerul a devenit albastru, cu nori albi. Norii au apărut şi a doua zi. A fost ca şi cum un magician ar fi adus cerul albastru înapoi pentru a doua zi la rând”, povestește o femeie.

Un alt locuitor spune că smogul are unele efecte: „Locuiesc nu departe de firma mea şi, de obicei, merg pe jos, în loc să conduc. Dar dacă smogul devine foarte dens în zilele următoare, s-ar putea să iau maşina, ceea ce este neplăcut pentru că distanţa este scurtă”.

Potrivit autorităților, gradul de poluare la Beijing este de 300 de micrograme la un metru cub, adică de 12 ori mai mare decât nivelul considerat sigur de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. La sfârşitul lunii trecute, în unele părţi ale Capitalei chineze, nivelul de poluare a fost chiar şi de 20 de ori mai mare.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri